Näppyjen kesytys

on

Enpä olisi uskonut, kuinka tehokkaasti keittiöstä tutuilla raaka-aineilla saa taltutettua uhkaavasti kohoavan megafinnin – tai että ruokablogissani ylipäätään kirjoittaisin ihonhoidosta!

Huomasin tällä viikolla punaisena helottavan kummun kohonneen kasvoilleni. Näky oli uhkaava ja pelkäsin, mitä seuraava päivä toisi mukanaan.

Olin sattumalta juuri nähnyt Health -sivuston jutun, jossa kerrottiin näppylän nujertamisen kotikonsteista. Ei muuta kuin artikkeli esiin ja keittiön kaappeja koluamaan.

Päädyin testaamaan muutamaa vinkkiä, ja listaan ne tähän itselleni(kin) vastaisuuden varalle, sillä seuraavana aamuna kumpu oli kadonnut. Punoitusta oli vielä havaittavissa, mutta iho oli yllätyksekseni täysin tasainen. Olisi pitänyt älytä ottaa edellisenä iltana kuva, jotta olisin saanut ennen ja jälkeen -kuvat, mutta en osannut odottaa näin selkeää muutosta.

Puhdista iho ruokasoodalla

Sekoita ruokasoodasta (¾) ja vedestä (¼) tahna. Hankaa tahnalla ihoasi hellästi pyörein liikkein ja jätä kasvoillesi. Huuhtele viiden minuutin kuluttua lämpimällä vedellä. Ruokasooda poistaa iholta öljyä ja kuivattaa.

Tee naamio munanvalkuaisesta

Munanvalkuaisia en vielä testannut, mutta lisään tähän vastaisuuden varalle, sillä valkuaiset auttavat imemään iholta öljyjä sekä vähentää tulehdusta. Valkuaista levitetään puhdistetulle ongelma-alueella ja annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ennen vedellä huuhtelua.

Laske turvotusta jääpalalla

Pidä jääpalaa minuutin ajan finnin päällä laskeaksesi finnin turvotusta ja vähentääksesi tulehdusta ja punoitusta.

Sekoita kasvovesi omenaviinietikasta

Sekoita omenaviinietikasta ja vedestä kasvovesi tappaaksesi pintabakteereja. Sekoita yksi osa omenaviinietikkaa ja kolmesta neljään osaan vettä. Pyyhi näppylää seokseen kastetulla pumpulilla.

Viimeistele sitruunanmehulla

Kastele pumpuli sitruunamehulla ja pyyhi sillä näppylää. Jätä sitruunanmehu iholle vaikuttamaan yöksi, jolloin mm. sitruunan sitruunahappo ja antioksidantit saavat vaikuttaa rauhassa.

PS: Herkkäihoisten kannattaa olla varovaisia ainakin omenaviinietikan ja sitruunan kanssa. Eikä ruokasoodaakaan kannata niin ihoon hangata; levitä tahna näpylle ja anna vaikuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.