Kaupan torttupohjasta herkkukakku

on

Eikö kakkupohja onnistunut, vai etkö vain ehdi leipoa? Kaupasta ostettavat kakku- ja torttupohjat pelastavat tilanteen. Tämä maukas sitruksilta ja marjoilta maistuva kermakakku syntyy vaikka mökillä.

Lähisukua oli tulossa juhlimaan, mutta sitten se iski, kakkukatastrofi. Tajusin, ettei edellisenä päivänä leivottua kakkupohjaa voisikaan käyttää. Ei auttanut kuin sännätä lähimpään kauppaan ja koittaa pelastaa tilannetta niin nopeasti kuin suinkin. Vieraat olivat nimittäin tulossa muutamaa tuntia myöhemmin – ja sitä ennen tulisi ehtiä tehdä lounas, kattaa pöytä…

Löysin kaupasta kolme torttupohjaa ja ne saivat kelvata. Leikkasin torttujen reunaa niin, että sain kakulle kolme tasaista kerrosta. Raastoin hieman sitruunan kuorta appelsiinimehuun ja kostutin torttupohjat. Ja kostutin jälleen, sillä osa pohjista muistutti enemmän keksiä kuin pehmeää kakkupohjaa (!). Sitten kasasin kakkua täyttäen kaksi kerrosta osin murtunutta kerrosta paikaten ja toivoen parasta. – Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku, kuten hiekkakakkujakin tehdessä hoetaan.

Loppujen lopuksi kakku ehti olla jääkaapissa useamman tunnin maustumassa ja mehevöitymässä. Kakkua leikatessa ei olisi arvannut, että kakku oli kasattu kuivahkoista kaupan torttupohjista.

Appelsiinimarmeladiin sekoittamani vadelmahillo antoi kakulle ominaisen maun. Appelsiinimarmeladin sijasta voi käyttää myös sitruunatahnaa (Lemon Curd). Samoin vadelmahillon voi vaihtaa mansikkahilloon. Jujuna on sitruksen ja marjan makuyhdistelmä, jotain tuttua marjaista, mutta raikkaalla vivahteella. Kakkuja täyttäessä lisäsin väliin myös mustikoita, vadelmia ja kermavaahtoa. Koristeeksi kermavaahdon päälle sekalainen erä tuoreita marjoja sekä mintun lehtiä. Helppoa, vaivatonta ja ennen kaikkea maukasta.

Helppo & maukas
SITRUS-MARJAKERMAKAKKU

3 torttupohjaa (3 x 200 g) tai kakkupohja

Kostutus:
3–3 ½ dl appelsiinimehua
½ – 1 tl raastettua (huolellisesti pestyn luomu)sitruunan kuorta

Täyte ja koristelu:
3 prk vispikermaa + vaniljasokeria + sokeria maun mukaan
1 ½ – 2 dl appelsiinimarmeladia tai sitruunatahnaa (Lemon Curd)
1 ½ – 2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
2 rasia vadelmia
2 rasia (pensas)mustikoita
1 rasia mansikoita
(tuoreita mintun tai sitruunamelissan lehtiä)

  1. Kostuta torttu- tai kakkupohjat. Huomioi myös, että pohjat ovat keskenään erilaisia ja toiset voivat vaatia kostutusta enemmän kuin toiset. Ja todennäköisesti erityisesti reunat tarvitsevat reilumpaa kostutusta.
  2. Vatkaa ja mausta kermavaahto. Tarkista maku.
  3. Sekoita appelsiinimarmeladi ja vadelmahillo keskenään. Levitä seosta väleihin ennen kuin lisäät puoli rasiaa mustikoita ja puoli rasiaa vadelmia yhtä kerrosta kohti ja kermavaahtoa näiden päälle.
  4. Voit halutessasi vielä levittää ohuen kerroksenhilloseosta kakun päälle. Levitä sitten loput kermavaahdosta kakun päälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
  5. Koristele kakku lisäämällä loput marjoista kakun päälle. Mikäli sinulla on mintun tai sitruunamelissan lehtiä, lisää niitä joukkoon.

1 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.