Pöydät on katettu

on

Satuin tänään kulkemaan Helsingin Rautatientorin ohi. Tyhjyyttään ei tori ammottanut, päinvastoin. Oli mentävä lähemmäs katsomaan.

Hetken kojulta toiselle kierrellessä, mieleeni muistui ilta viime syksyltä, jolloin vietin kansainvälistä iltaa eurooppalaisten kollegoiden kanssa. Hauskan ohjelman jälkeen nimittäin päädyimme herkkupöytien äärelle, kun jokaisesta edustetusta maasta oli mitä erilaisimpia herkkuja tarjolla. Muistan esimerkiksi brittien kello viiden teen -tyyppisen tarjoilun, kakkuineen, skonsseineen kaikkineen. Ja haudutetun teen kanssa tarjoiltuna, kuinkas muuten.

Nyt eri maiden herkkupöydät on katettu aina ensi sunnuntaihin saakka Helsingin Rautatientorille. Yli 100 kauppiasta 35 eri maasta on saapunut paikalle, joten tarjolla on esimerkiksi espanjalaisten churroseja, italialaisten pastaa, saksalaisten bratwurstia, itävaltalaisten omenastrudelia, hollantilaisten juustoja ja kukkasipuleita siinä kuin brittien teetä ja mukeja. Noin niin kuin esimerkiksi. Mikäli kiinnostaa, Kansainväliset Suurmarkkinat Helsingin on Rautatientorilla 16.-25.9., klo 10-20.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.