Kuin aurinko lautasella – sitruuna-sahramirisotto

on

Kolean harmaa ja sateinen päivä piristyi kummasti, kun sai lautaselle sitruunan raikkaan ja sahramin aurinkoisen annoksen. Tätä risottoa nauttii ilolla sellaisenaan, mutta mikä ettei myös lisukkeena. Eikä todellakaan vain pääsiäisenä, vaikka sopiikin pääsiäisen keskelle niin värin kuin maun puolesta.

Ohjeen niksit auttavat siinä, että risotto saa ihanan kermaisen rakenteen – ilman tippaakaan kermaa.

Mikäli sitruuna ja sahrami eivät houkuta, kokeile basilika-pinaattirisottoa. Tuon ohjeen yhteydessä kerron myös siitä, miksi tämäkin risotto syntyi esimerkiksi riisejä kattilan pohjassa kuumentaen ja vispilällä risottoa sekoittaen.

SITRUUNA-SAHRAMIRISOTTO (4:lle)

Aika: Noin 40 min.

4 dl risottoriisiä
5 dl valkoviiniä
100 g voita
5 dl kasvislientä
sipulipyree*
200 g Grana Padamo -juustoa
2 (luomu) sitruunan mehu ja raastettu kuori
¼ tl sahramia

Sipulipyree
2–3 salottisipulia
2–3 rkl oliiviöljyä

  1. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota sipulia öljyssä pienellä lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 10–15 minuutin ajan.
  2. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunoiden kuoret astiaan, johon puristat sitruunoiden mehut ja lisäät sahramin.
  3. Raasta juusto.
  4. Kuumenna riisit kattilan pohjalla riisejä puukauhalla sekoittaen.
  5. Lisää viini riisien joukkoon, riisi on kuumennut. Vinkki: Riisit alkavat pitää pientä ääntä kuumentuessaan; lisää viini silloin.
  6. Sekoita riisejä vispilällä (!), kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää sitten sipulipyree ja kasvisliemi. Jatka sekoittamista.
  7. Lisää voi ja sekoita reippaasti vispilällä.
  8. Kun neste on jälleen lähes imeytynyt, lisää sitruuna-sahramiliemi. Jatka vielä sekoittamista, kunnes risottoriisit ovat kypsyneet.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.