Virkistystä

on

Kesäpäivää piristää raikas alkoholiton moctail siinä kuin leppoisa kesäretki.

Suuntasin pitkästä aikaa Itä-Helsingissä sijaitsevan Puotilan kartanon maille ja totesin, kuinka Puotilan kartanosta on tullut jälleen alueensa ylpeyden aihe. Takana ovat ajat, jolloin rapistuneen kartanon tulevaisuus oli enemmän taikka vähemmän vaakalaudalla. Muutostuulet ovat tehneet hyvää.

Punainen kartano seisoi komeasti paikoillaan. Asiakkaat nauttivat lounaasta terassilla ja pihamaalla esitettiin täydelle yleisölle Saapasjalkakissaa. Vieressä kukoistivat Juorumäen palstat viljelmineen ja niiden takaa pilkisti vesi samaan aikaan kun useampi suuntasi kulkunsa uimarantaa kohden. Puitteet aina tunnelmaa myöden olivat kohdillaan. – Täällähän lapsiperhe voisi viettää vaikka koko päivän, huomaan miettiväni itsekseni. Rannalla lekottelun ja polskimisen ohella käytäisiin välillä syömässä ja kesäteatterissa.

Kuvia klikkaamalla näet kuvat isompana.

Kotiin selvittyäni kurkkua kuivasi. Raikas, sokeriton yrttinen ananas-lime moctail syntyi käden käänteessä ja maistui todella hyvältä helteisen päivän keskellä.

Ja siis mikä moctail? Siinä missä cocktail sisältää alkoholia, moctail ei. Siinäpä se. Joitakin ideoita moctaileihin löytyy esimerkiksi Alkon mocktailkoulun sivuilta.

vispilänviemää_ananaslimemoctail1

Yrttinen
ANANAS-LIME MOCTAIL (1-2:lle)

1 prk ananasmurskaa (hyvä laittaa etukäteen jääkaappiin viilenemään)
½ – 1 limetin mehu
1 ½ – 2 rkl timjamin tai mintun lehtiä
2-3 dl kivennäisvettä
Kourallinen jääpaloja

  1. Sekoita ananasmurska, limetin mehu ja yrtinlehdet keskenään. Aja tehosekoittimella tai sauvavatkaimella tasaiseksi ja tarkista maku.
  2. Kaada seos lasiin / laseihin puoleenväliin saakka.
  3. Lisää kivennäisvesi ja jääpalat. Sekoita.
  4. Koristele halutessasi yrtin oksilla ja limetin siivuilla.

vispilänviemää_ananaslimemoctail2

 

 

3 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.