Tea mocktails

on

Ovat luvanneet hellettä, joten ei muuta kuin hellejuomat, kuten marjaisat teemocktailit, tarjolle.

Selasin nurkkiin kasaantuneita lehtiä, kun silmiini osui Avotakan (6/2018) artikkeli Rouva Pannu, jossa kerrottiin Suomen ensimmäisestä teesommelierista, Anna Grotenfelt-Paunosesta, joka emännöi Juvalla Teahouse of Wehmaisia. Artikkelissa Anna kertoi teecocktaileista, joita alettiin tehdä Euroopassa jo 1700-luvulla, sekä tarjosi muutaman reseptin esimerkiksi.

Uteliaisuuteni heräsi. Teecocktailit! Googlaamalla hakusanalla ”tea cocktail” löytyy liuta reseptejä. Alkoholittomat versiot löytyvät hakusanalla ”tea mocktail”.

Hyvä muistaa: Vaikka teemocktailin sekoittaa nopeasti, teen jäähdyttämiseen tulee varata aikaa, varsinkin jos sitä on tarkoitus tarjota isommalle porukalle kerralla.

Nyt kuitenkin mentiin sillä mitä on. Olin vastikään täydentänyt teevarastoa, joten kaapista löytyi muun muassa théhuoneen jasmiiniteetä (Jasmine Silver Sickle) sekä Teeleidin rooibos-teetä (Strawberry Fields Rooibos). Jääkaapissa oli puolestaan vielä hieman mansikoita ja mustikoita, parvekkeella sitruunaminttua. Että jos niistä jotain, teemocktailina.

Siis siinä missä jäätee syntyy, kun tee haudutetaan ja makeutetaan sekä tarjotaan kylmänä jäillä, teecocktailien ja -mocktailien jujuna on, että haudutettuun ja jäähtyneeseen teehen sekoitetaan jotain, mikä tuo lisää makua, esimerkiksi marja- tai hedelmäsosetta. Juuri ennen tarjoilua joukkoon voi myös sekoittaa kivennäisvettä, mutta sitten on hyvä varmistaa, että seos on riittävän vahvaa laimennettavaksi.

Mutta miltäkö maistuivat? Herkullisilta ja raikkailta. Harmitti, kun en tehnyt kerralla enempää, kumpaakin. Mutta jos näistä pitäisi valita kumpaa tekisi isommalle joukolle, valitsisin mansikka-rooiboksen, sillä jasmiinitee saattaa olla joillekin aavistuksen liian ”kukkea” tai ”naisellinen”. Itse pidin kummastakin, yhtä paljon.

Muut hellejuomat

Viime vuosina myös nämä ovat hellineet helteen keskellä:

MANSIKKA-ROOIBOS-TEEMOCKTAIL (1:lle)

2 dl Teeleidin Strawberry Fields Rooibos -teetä* haudutettuna
½ dl mansikkaa soseutettuna
1 rkl (sitruuna)minttua
makeuta maun mukaan, esim. sokerilla, hunajalla tai agavesiirapilla

*Voit kokeilla myös jotain muuta rooibos-teetä. 

Lisäksi:
jäitä, marjoja ja mintun lehtiä koristeeksi

MUSTIKKA-JASMIINI-TEEMOCKTAIL (1:lle)

2 dl jasmiiniteetä* haudutettuna
½ dl mustikkaa soseutettuna
1 rkl (sitruuna)minttua
makeuta maun mukaan, esim. sokerilla, hunajalla tai agavesiirapilla

*Nyt käytin théhuoneen Jasmine Silver Sickle -teetä.

Lisäksi:
jäitä, marjoja ja mintun lehtiä koristeeksi

  1. Keitä  teevesi ja hauduta tee. Makeuta haluamallasi tavalla makusi mukaan. Anna teen jäähtyä.
  2. Soseuta marjat ja silppua yrtit sekä lisää teen joukkoon, tai lisää marjat ja yrtit teehen ja aja seos sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  3. Kaada juoma lasiin ja lisää jääpaloja, marjoja sekä muutama mintun lehti koristeeksi. Nauti.

4 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.