Hurmaava Loviisa

on

Terveiset Loviisan retkeltä.

Jos et ole koskaan käynyt Loviisassa, mutta olet nähnyt Onneli ja Anneli -elokuvat, tiedät jotain kaupungin lumoavasta tunnelmasta. Vilahtaahan elokuvassa Onneli ja Anneli esimerkiksi Bistro Cantor -ravintolan talo poliisiasemana, Kappelin ravintola puistopiknikin taustalla sekä Loviisan uimaranta pukukoppeineen rantaleikkien yhteydessä (ja ne jälkimmäiset vilahtavat myös Miskan Kesänlapsi -musiikkivideolla).

Loviisan tunnelma syntyy joka tapauksessa merellisen pikkukaupungin rauhasta (15 000+ asukasta), historiaa henkivistä kaduista sekä kauniista puutarhoista.

Nimeen Degerby törmää Loviisassa pariinkin otteeseen. Löytyy niin Degerby Gillen tilausravintola siinä kuin Hotel Degerby, jotka nimillään muistuttavat kaupungin historiasta – siitä, että Loviisa oli alkujaan vuonna 1745 perustettu Degerbyn kaupunki, kunnes Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik vaihtoi nimen Loviisaksi, vaimonsa kuningatar Loviisa Ulriikan mukaan.

Mikään shoppailumekka taikka puuhamaa Loviisa ei ole, mutta kaupungin kujilla mieli rauhoittuu. Ja kauniina kesäpäivänä voi suunnata vaikka lukemaan kirjaa esimerkiksi puiston penkille tai merenrantaan. Niin ja välillä pistäytyä syömässä, kahvilla

Ja jos Laivasillalla pääsee aistimaan merellistä tunnelmaa terassilla herkutellen, Keskustan tuntumassa, aivan Kenraalinhaka puiston keskeltä, löytyy 1800-luvun tunnelmaa henkivä Kappeli. Sen terassille voin kuvitella yhden jos toisenkin nauttimaan helteisen päivän iltaa kuin 1800-luvulla konsanaan. Nyt jäi testaamatta. Puuttui se helle.

Jos olet olet (esimerkiksi matka-auton kanssa) vailla yösijaa, voin suositella Tamminiemen Lomakeskusta ainakin sijaintinsa puolesta, sillä Tamminiemi sijaitsee aivan merenrannassa, uimarannan tuntumassa ja kävelymatkan päässä keskustasta. Ja oman tunnelmansa luo myös Tamminiemen 1800-luvun empire-huvilat sekä barokkipuisto vanhoine tammineen ja lehmuksineen.

Mutta ne puutarhat, niihin voi tutustua alkavana viikonloppuna (1.-2.7.2017) Ruusuja ja puutarhoja -tapahtumassa. Suosittelen pistäytymään, jos osut kulmille.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.