Uusintakierros

on

Tällä kertaa tähteistä syntyi maukas pyttipannu, jonka yksi (ei enää niin) salainen ainesosa löytyy appelsiinin raastetusta kuoresta.

Pyttipannu on tullut tutuksi ruokana, johon uppoaa tähteeksi jääneet keitetyt perunat. Ei muuta kuin pilkotut perunat yhdessä sipulin ja makkaran (tai lihan) kanssa pannulle. Lopuksi annoksen on saattanut vielä kruunata loraus kermaa tai paistettu kananmuna.

Pyttipannun nimi tulee sanoista ”pytt i panna”, eli pieniä paloja pannussa.

Nyt ei kuitenkaan syntynyt sitä perinteisintä pyttipannua. Tarjolla kun oli lähinnä sekalainen erä kasviksia. Niistä yhdessä mausteseoksen ja appelsiinin kanssa syntyi maukas pyttipannu, jonka voi halutessaan tehdä vaikka tofulla.

Vaan muutama sana mausteista. Maustekaappini varustus on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täydennettävissä lähimarketin antimilla, mutta tämän pyttipannun maustamaa Happy Roots -mausteseosta ei jokaisesta kaupasta (valitettavasti) löydä. On joka tapauksessa yksi suosikeistani, jolla olen maustanut esimerkiksi uunijuurekset, marinadit ja salaatinkastikkeet. Helsingissä olen ostanut Happy Rootsia esimerkiksi Stockmannin Herkusta, mutta sitä voi halutessaan tilata myös muutamista verkkokaupoista (kun ensin googlaa esimerkiksi ”Happy Roots mauste”). Vastaavaa mausteseosta voi kuitenkin kokeilla sekoittamalla keskenään basilikaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, kynteliä, chilihiutaleita, valkosipulirouhetta ja valkoista seesaminsiementä. Ja jos ei kaikkia näitä kaapista löydy, kokeile listasta löytyviä yrttejä sekoitettuna chilihiutaleiden ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Tästä pyttipannusta on nimittäin aistittavissa yrttien lisäksi hienoinen polte.

KASVISPYTTIPANNU (2-3:lle)
(tofulla tai broilerilla)

(125 g tofua (esim. Jalotofu Mieto Chili) tai broileria)
öljyä ja/tai voita paistamiseen
2-4 keitettyä perunaa (koosta riippuen)
½ kesäkurpitsa
½ munakoiso
½ – 1 paprika
(1 punasipuli)
2 tl Happy Roots -mausteseosta
¼ – ½ (luomu) appelsiinin raastettu kuori
suolaa, mustapippuria

Päälle: tuoretta timjamia

  1. Pilko kasvikset kuutioiksi.
  2. Jos käytät tofua tai broileria, kypsennä ne pannulla ensin ja nosta sivuun paistaaksesi kasvikset. Ja tofun paistamiseen vinkiksi: paloittele tofu kuutioiksi ja kuivaa talouspaperilla – mitä kuivempi, sitä parempi. Paista tofua ensin kuivalla pannulla, lisää öljy hieman myöhemmin, jotta saat mukavan rapean pinnan.
  3. Paista kasviskuutiot pannulla joko öljyssä ja/tai voissa. Mausta ja tarkista maku.
  4. Tarjoa esimerkiksi tuoreilla timjamin oksilla koristeltuna.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.