Hellesalaatti

on

Hellekesään mahtuu toinen toistaan herkullisempia salaatteja, kuten tämä: viileää melonia ja kiiviä, suolaista fetaa, rouskuvia siemeniä… sekä raikasta limetti-inkivääri-salaatinkastiketta.

Nappasin hedelmäosastolta ennestään tuntemattoman Piel de Sapo -melonin. Kävi ilmi, että tämä espanjalainen meloni on maultaan vähän kuin hunajameloni, mutta ei kuitenkaan. Ja että melonia kutsutaan myös joulupukin meloniksi (Santa Claus melon), koska se on tunnettu hyvästä säilyvyydestään. Meloni kun kestää vaikka ”jouluun asti”.

No, en jäänyt testaamaan melonin kestävyyttä. Sen sijaan pilkoin jääkaapissa viilentämäni melonin salaatin sekaan. Yhdistelmä melonia, kiiviä ja fetaa toimi loistavasti, ja vielä paremmaksi kokonaisuus muuttui kun salaatin maustoi kastikkeella, johon puristin limettiä sekä raastoin inkivääriä. Täydellinen yhdistelmä raikkautta, makeutta ja suolaisuutta hellepäivän keskelle. Lisäksi sekoitin joukkoon edellisen päivän tähteeksi jääneet broilerin palat tuomaan ruokaisuutta. Ne voi halutessaan unohtaa tai korvata esimerkiksi vegaanilla kanalla.

HEDELMÄINEN KANA-FETA-SALAATTI (4:lle)

350-400 g kypsää broileria tai vegaania kanaa (The Vegetarian Butcherin Chicken out Chunks)
400-500 g Piel de Sapo- tai hunajamelonia
150-200 g fetaa
3-4 kiiviä
1 ruukku (jäävuori)salaattia
½ dl siemeniä

LIMETTI-INKIVÄÄRISALAATINKASTIKE

2 limetin mehua
1 tl raastettua inkivääriä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 rkl ruokosokeria tai hunajaa
2 rkl oliiviöljyä



Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.