Lähiruokaa

on

Satokausi ja lähiruoka, voiko parempaa olla! Suomalaista maissia ja vesimelonia sekä helsinkiläisessä lähiössä kasvanutta perunaa lähikaupasta, niillä olen tällä viikolla herkutellut.

Ostin kassillisen maissia veljen grillijuhliin. Irrotin kuorilehdet ja haituvat (tai miksi niitä kutsutaankaan) ja esikeitin suuressa kattilassa noin viitisen minuuttia, jotta kypsyisi grillissä nopeammin.

Grillauksen jälkeen ei muuta kuin nauttimaan mehevän makeasta herkusta, esimerkiksi maustetulla voilla sipaistuna.  Tällä kertaa sekoitin sulaan voihin (100 g) Happy Roots -mausteseosta (2 tl) ja pienen ripauksen suolaa.

En voinut myöskään vastustaa kiusausta ostaa suomalaista vesimelonia, josta olin aiemmin lukenut. Haalean vaaleanpunainen vesimeloni oli hurmaava. Ei sellainen, että pilkkoisi salaatin joukkoon. Tätä oli nautittava sellaisenaan.

Vaan enpä tiedä, olenkohan ennen syönyt helsinkiläisen tilan pottuja. Ylipäätään en ole tiennyt, että Vuosaaressa viljellään perunoita, joita myydään vuosaarelaisessa ruokakaupassa. Mutta nyt niitäkin on tullut maistettua. Söin ihan potut pottuina.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.