Yhden padan taktiikalla

on

Tämän superherkullisen bolognese-padan salaisuus piilee tuoreessa timjamissa, aurinkokuivatuissa tomaateissa ja punaviinissä. Eikä tiskiäkään synny liiaksi, kun kaikki kypsennetään samassa padassa tai paistokasarissa.

Ei sitä turhaan puhuta hyvien raaka-aineiden puolesta. Ihan hyvä ateria tästä olisi tullut ilman tuoretta timjamia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja punaviiniä, mutta ei missään tapauksessa näin herkullista. Ja on pastallakin väliä. Itse huomaan valitsevani nykyää aina jos vain mahdollista Rummoa, sillä siitä keittää helposti al denten. Pitää siis hyvin napakkuutensa, ja on kuulemma myös palkittu italialaisen kokkiliiton toimesta.

Ja miksikö ohjeessa lukee 4-6 annosta? Tietysti siksi, että kuudelle syöjälle ei riitä santsattavaa.

BOLOGNESEPATA (4-6:lle)

Aika: 1 tunti

1 rkl öljy
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 – 3 porkkanaa
400 g jauhelihaa
1 prk (400-500 g) valmista pastakastiketta
5 dl lihalientä
¼ tl mustapippuria
1 ½ (-2) tl Provencale yrttiseosta
1 rkl Worcester-kastike
2 rkl tomaattipyreetä
½ – ¾ dl aurinkokuivattua tomaattia pieneksi silputtuna
½ – ¾ dl punaviiniä
½ – 1 dl parmesaania raastettuna
2-3 tl tuoretta timjamia

5 dl pastaa (käytin: Rummo)
+1 – 2 dl nestettä, kuten vettä tai tomaattimehua

Päälle: tuoretta timjamia

  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit silpuksi ja pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit silpuksi ja nypi timjamin lehdet oksista. Raasta parmesaani.
  2. Kuullota sipulisilppu öljyssä läpikuultaviksi. Lisää jauheliha ja kypsennä.
  3. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, porkkanakuutiot, pastakastike, lihaliemi, Provencale yrttiseos, mustapippuri, Worcester-kastike, tomaattipyree, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, punaviini, raastettu parmesaani sekä tuore timjami. Sekoita ja anna hiljalleen hautua kannen alla 15-30 minuuttia ja tarkista maku. Huomio: En erikseen lisännyt suolaa ohjeeseen, sillä suolaa on sekä lihaliemessä että parmesaanissa. Halutessasi voit lisätä suolaa tarkistaessasi makua.
  4. Lisää pasta ja neste. Sekoita huolella ja laita kansi päälle. Lisää lämpöä, jotta liemi kuumenee ja kypsyttää pastan. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hieman nestettä.
  5. Tarjoa tuoreella timjamilla koristeltuna.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.