Munat arjen pelastajina

on

Kun ensin herkuttelee uusilla perunoilla ja savukalalla, saa niiden tähteistä seuraavana päivänä vartissa superherkullisen munakkaan tai uunissa paistettavan frittatan. Loistava syy tehdä ruokaa ensimmäiseksi päiväksi reilummin, jotta varmasti pääsee herkuttelemaan tähteillä.

Tällä kertaa pikalounas syntyi hellalla, mutta reilumpi satsi syntyy kätevästi tekemällä ns. uunimunakasta, frittataa. Tutustu esimerkiksi lehtikaali-kesäkurpitsa-, kinkku- ja metvurstifrittataan. Alla olevan ohjeen voit siis hyvin kerta vaikka kolmella ja kypsentää 175 asteisessa uunissa kypsäksi.

SAVUKALA-POTTUMUNAKAS (1–2:lle)

Aika: 10-15 min.

2 rkl voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 rkl vettä, maitoa tai kermaa
2 pientä keitettyä perunaa ohuina viipaleina
noin 1 dl jotain savukalaa, esimerkiksi lohta tai vaikka muikkuja
2 rkl tuorejuustoa, esim. Valio Violan ruohosipuli
2–3 rkl kevätsipulia silppuna
1–2 rkl tilliä silppuna
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
(pieni ripaus paprikajauhetta)

  1. Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Murenna savukala. Pilko kevätsipuli ja silppua tilli.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa kananmunia haarukalla niin että keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat. Lisää suola, mustapippuri ja paprikajauhe. Lisää myös puolet kevätsipulista ja tillistä joukkoon ja sekoita.
  3. Laita rasva pannulle ja kuumenna pannu kovalla lämmöllä. Kun voi sulaa, levitä rasva niin, että myös laidat tulevat voidelluiksi. Lisää kananmunaseos, kun voi alkamassa ruskistua.
  4. Lisää joukkoon perunaviipaleet, osa savukalasta (osa valmiin munakkaan päälle) sekä tuorejuusto nokareina. Kun kananmuna alkaa hyytyä, lisää päälle loput savukalat, kevätsipulit ja tillit. Voit vaihtoehtoisesti myös lisätä täytteet valmiiksi kypsennetyn munakkaan päälle. Tällä kertaa halusin kaikki sekaisin pannulle.
  5. Siirrä munakas lautaselle ja nauti esimerkiksi rukolan ja maukkaan leivän kanssa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.