Mangosesonki!

on

Rakastan mangoja, ja nyt niitä saa! Satokausi on nimittäin vielä hetken parhaimmillaan. Mutta syntyy tämä salaatti myös ilman mangoja, soveltaen. Ja jos et tätä salaattia soveltaenkaan tekisi, testaa ainakin marinadini kanankoiville! Sen tähteet nimittäin upposivat tähän herkkusalaattiin.

Vaan kuinka monta kertaa olenkaan haikaillut ”sinne jonnekin”, mehukkaiden mangojen äärelle! Suomessa ostetut mangot kun ovat useimmiten parhaimmillaankin lähinnä kelvollisia. Nyt kuitenkin on mangojen sesonkikausi eli mangot parhaimmillaan ja halvimmillaan. Ostinkin useamman ja annoin kypsyä vielä muutaman päivän huoneenlämmössä. Hyvää tuli – nimittäin ihan sellaisenaan, jogurtin seassa soseena, smoothiessa… ja nyt myös salaatin seassa.

Vinkki: Soseuta mango ja mausta lorauksella limetin mehua ja pienellä lusikallisella inkivääriä – oiva kastike vaikka aamiaisjogurtille.

Vaan tiesitkö, että kaikki mangot eivät suinkaan ole keltaisia? Tämän opin aikanaan Sri Lankassa, kun pöytäseurueemme sai mangolassia tilattuaan vihreää juomaa eteensä. Ja muuten, kyseinen ravintola, jossa mangolassia tilasimme, oli nimeltään Milano. Listalta ei tosin tainnut löytyä pizzan pizzaa, pastoista ja risotoista nyt puhumattakaan. Paikka toisin sanoen pyöri lähinnä riisi- ja nuudelimeiningillä. Kurkkasinkin ihan huvin vuoksi, mahtaako Milano palvella edelleen asiakkaitaan Nuware Eliyan vuoristokaupungissa.  “Tastier Sri Lankan food”, todettiin TripAdvisorin sivuilla pari viikkoa sitten tehdyssä arvostelussa, eli mikään ei ole muuttunut– Milano tarjoaa edelleen srilankalaista ruokaa Italiaa henkivän nimen alla.

Mutta takaisin salaattiin. Se siis syntyi tähteistä, kun oli superherkullisten kanankoipien jämät, hieman kermaviilidippiä sekä sekalainen erä kasviksia – ja tietysti se mango! Syntyi aivan loistava lounassalaatti tai lisuke vaikkapa buffetpöytään. Ja niin sovellettavissa että! Ihan hyvin voisin esimerkiksi tarjota salaatin ilman kanaa, tai niin että kanankoivet olisivat uunituoreina salaatin vieressä. Varsiselleri ja retiisit raikastavat kivasti, mutta ne voi aivan hyvin vaihtaa johonkin itselle mieluisempaan. Pasta lisäsi salaatin ruokaisuutta, mutta voidaan vaihtaa salaatinlehtiin. Mango oli makean täyteläinen, ja chilihenkinen ja kermaviilipohjainen dippikastike toimii oivana kastikkeena.

MANGO-(KANA)-PASTASALAATTI (4:lle)

2 valmiiksi kypsää kanankoipea*
2 dl keittämätöntä pastaa
1 mango
1 avokado
2 varsisellerin vartta
kourallinen retiisejä
20 cm pala kurkkua
(tuoretta korianteria)

*Suosittelen marinoimaan ja paistamaan alla olevan reseptin mukaan.

Kastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 pss (19 g) Taffel Snacksin Dippi, Sweet Chili

Salaattiin tarvitset vain osan kastikkeesta,
joten käytä loput tuttuun tapaan dippikastikkeena kasviksille!

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  2. Pilko kanankoipien lihat kuutioiksi.
  3. Huuhtele mango, avokado, varsisellerit, retiisit ja kurkku.
  4. Pilko hedelmät ja kasvikset kuutioiksi.
  5. Sekoita pasta, kanapalat ja hedelmä- ja kasviskuutiot keskenään. Lisää joukkoon 2-4 rkl kastiketta ja sekoita.
  6. Jos vain aika antaa myöden, anna salaatin maustua jääkaapissa noin tunnin, pari ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa halutessasi korianterilla koristeltuna.

Tutustu: ORIENTAL-KANANKOIVET-ohjeeseen

 

 

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.