Sitruunainen vinaigrette

on

Salaatinkastikkeet kannattaa jättää kauppojen hyllyille. Esimerkiksi tämä raikas kastike syntyy helposti ja on superherkullista ruokaisan lohisalaatin kanssa.

Vinaigretten peruskaava on helppo, sillä kastike koostuu kolmesta osasta: öljystä, etikasta ja mausteista. Vinaigretteen tulee toisin sanoen kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa. Makua on helppo säätää haluamakseen eri tavoin maustamalla.

Tällä kertaa sitruunainen kastike maustoi salaattiin, johon sekoitin savustettua kirjolohta, perunaviipaleita, pinaattia, brokkolinia, porkkanaa, kurkkua, retiisejä ja kirsikkatomaatteja.

SITRUUNAINEN VINAIGRETTE

½ dl oliivi-, rypsi- tai muuta kasviöljyä
¼ dl samppanjan- tai valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
¼ tl raastettua sitruunan kuorta
1–2 tl hunajaa, siirappia tai sokeria
1 tl Dijon-sinappia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sekoita aineet keskenään ja tarkista maku.

3 Comments Lisää omasi

  1. Tanja sanoo:

    Hauskasti just eilen vaahtosin somessa kastikkeista. Valmiskastikkeet on muka helppoja, mutta monen kastike tekeminen itse ei ole juurikaan sen työläämpää kuin valmiin kaataminen purkista. Maku on kuitenkin itse tehdyissä yleensä sata kertaa parempi ja samalla säästää rahaa ja välttyy turhilta lisäaineilta.

    1. Ilona sanoo:

      Todellakin! Ja ainakin itse haluan vaihtelua siinä määrin, että valmiita kastikkeita pitäisi olla aina useita jääkaapissa varalla…

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.