Syyswrap

on

Kaapin kätköistä löytyi sekalainen erä tähteitä, joista tortillat veivät ajatukset Meksikoon, Tapanade Ranskaan, Feta Kreikkaan ja Turkkilainen jogurtti… No, arvannette minne. Niistä ja kasviksista syntyi superherkullinen syyswrap.

Paahdetut kasvikset ja juurekset ovat monikäyttöisiä. Uppoavat salaatteihin siinä kuin sosekeittoihin, mutta nyt niitä ladottiin tortillojen päälle yhdessä raikkaan rukolan ja rapean punakaalin kanssa.

Nautittuani tähteistä syntyneen aterian, ajatukseni lähtivät harhailemaan tortillojen juurille. Sanovat, että ensimmäiset tortillat on tehty jo tuhansia vuosia sitten ja että erään legendan mukaan tortilla olisi syntynyt, kun talonpojat yrittivät rauhoittaa kuninkaan nälän. 1500-luvun myötä espanjalaiset valloittajat tutustuivat atsteekkien maissijauhosta tehtyihin tortilloihin, ja 1920-luvulla tortillojen teko koneellistettiin Yhdysvalloissa, jotta yhä useampi voisi nauttia tortilloista. Vaan kukapa ei tortilloista pitäisi, kun taipuvat niin moneen – vaikka pikapizzan pohjiksi.

SYYSWRAP (8 kpl)

1 pkt tortilloja (käytin Tortilla Corn & Wheat)

Paahdetut kasvikset:
1 hokkaido-kurpitsa
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
1 tl timjami
1 tl basilika
suolaa, pippuria

Tapanade-jogurttikastike:
2 dl turkkilaista / maustamatonta jogurttia
¼ dl Tapanade-tahnaa*
2 rkl sitruunamehua
¼ dl persiljasilppua
¼ dl Fetaa murenina
suolaa, pippuria

1 ruukku rukolaa
1 ½ dl punakaalia ohuina siivuina

*Mikäli kaapista ei löydy Tapanade-tahnaa, voit tehdä Tapanade-tahnaa myös itse – tai tehdä vastaavan hienontamalla muutaman oliivin, kapriksen, valkosipulin kynnen sekä sekoittamalla joukkoon lorauksen oliiviöljyä ja maustamalla ja suolalla ja mustapippurilla. Tarkemmat ohjeet Tapanadeen löydät internetin kätköistä.

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko kurpitsa, poista samalla siemenet.
  3. Huuhtele ja pilko tomaatit ja paprikat.
  4. Levitä kurpitsan, tomaattien ja paprikoiden palat pellille. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paahda uunissa noin 20-30 minuuttia.
  5. Sekoita kastike.
  6. Huuhtele rukola ja leikkaa punakaalia ohuiksi siivuiksi. Puristele kaalin suikaleita ja sekoita rukolan joukkoon.
  7. Kasaa tortillat. Lämmitä tortilloja (halutessasi) ensin pannulla tai mikrossa noin 15-20 sekunnin ajan. Levitä tapanade-jogurttikastiketta tortillalle, sitten tortillan keskiosaan rukola-punakaaliseosta ja lopuksi paahdettuja kasviksia. Taittele tortilla alareunasta ylös ja sitten reunoilta sisäänpäin, jotta täytteet pysyvät tortillan sisällä.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.