Mangosalsan tahdissa

on

Mehevän makea mango, tulinen chili, viilentävä kurkku, pehmeä avokado… Mangosalsa on yhtä makujen sinfoniaa, joka sopii täydellisesti kesäpäivään esimerkiksi grilliherkkujen kylkeen.

Mango on ehdottomasti suosikkihedelmäni, tai ainakin yksi niistä. Ja kuinka mieluusti nauttisinkaan mangosta kuten sen syntysijoilla – tuoreena poimittuna, ei raakana määränpäähän lähetettynä. Mutta minkäs teet, joten olen ylipäätään kiitollinen silloin kun onnistun saamaan mehevän mangon käsiini.

Mango itsessään tuo joka tapauksessa kerta toisensa jälkeen mieleen Sri Lankassa maistamani vihreän mangolassin. – Mangoja onkin eri värisiä! Maailmalla oppii toisin sanoen yhtä ja toista. Myös sen, että vaikka Milano ravintolan nimenä viittasi italialaiseen ravintolaan, itse paikan italialaisuus jäi muutamaan Milano-aiheiseen tauluun. Listalla sen sijaan taisi olla lähinnä srilankalaista ja kiinalaista ruokaa. Ja se mangolassi.

Mutta takaisin mangosalsaan, joka syntyy käden käänteessä. Ja sanottakoon vielä, että ohjeen määriä voit säätää esimerkiksi sen mukaan, kuinka paljon haluat potkua chilistä.

vispilän_viemää_mangosalsa

MANGOSALSA (2-4:lle)

1 avokado
1 mango
½-1 punasipuli
½-1 chili
½ kurkku
kourallinen tuoretta korianteria silppuna
½-1 limen mehu
mustapippurirouhetta

  1. Kuori avokado, mango ja punasipuli. Pese kurkku.
  2. Halkaise chili ja poista veitsellä siemenet.
  3. Pilko avokado, mango ja kurkku samankokoisiksi kuutioiksi.
  4. Pilko korianteri, punasipuli ja chili pieneksi silpuksi.
  5. Sekoita ainekset varovasti keskenään ja lisää joukkoon limen mehua ja mustapippurirouhetta.
  6. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.