Hedelmäsalaatit twistillä (x7)

on

Jos liemi tekee keiton, tarvitsee hedelmäsalaattikin ”sitä jotain”. Ei siis muuta kuin katseet sitrushedelmien kuoriin, tuoreisiin yrtteihin sekä maustekaapin kätköihin, sillä esimerkiksi chilijauhe tekee ihmeitä melonille ja balsamiviinietikka mansikoille.

Tuore minttu on hedelmäsalaatin vanha tuttu. Sitä on tullut lisättyä hedelmäsalaattiin kerta toisensa jälkeen. Harvemmin timjamia, olkooonkin että se on saanut maustaa tuunatun kirsikka-timjamijäätelön kerran jos toisenkin. Nyt kuitenkin sain päähäni yhdistää timjamia galiamelonin ja rypäleiden sekaan. Toimi, kuten myös limetin ja appelsiinin mehut sekä raastetut kuoret. – Esimerkiksi loraus limetin mehua ja hieman raastettua limetin kuorta tekevät ihmeitä vesimelonille. Ja miten herkulliseksi melonisalaatti muuttuu ripauksella chilijauhetta! Chilin lisäksi esimerkiksi tähtianis maustaa hedelmäsalaatin kivasti lakritsaa muistuttavilla aromeilla, kun sitä hieman keitetään hunajan ja mehun kanssa. (Yksi tähtianiksen maustama ohje löytyy esimerkiksi K-Ruoka.fi:n sivuilta.)  Eikä pidä unohtaa balsamiviinietikkaa, joka yhdessä sokerin ja tuoreen mintun kanssa saa mansikan maistumaan todella herkulliselta.

GALIAMELONI-RYPÄLESALAATTI TIMJAMILLA (2-4:lle)

Aika: 15 + 30 min.

2 Galiamelonia
1 rasia tummia rypäleitä

Liemi:

1 dl vettä
1-2 rkl hunajaa
2-3 rkl timjamin lehtiä (+ koristeeksi)

  1. Kiehauta vesi ja hunaja. Lisää timjamin lehdet. Anna nesteen jäähtyä.
  2. Huuhtele rypäleet  ja leikkaa puolikkaiksi. Pilko meloni kuutioksi.
  3. Sekoita jäähtynyt liemi pilkottujen hedelmien joukkoon.
  4. Siirrä hedelmäsalaatti jääkaappiin puoleksi tunniksi.

 

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.