Appelsiinikala ja -perunat

on

Appelsiinin kuorella maustetut perunat, näihin tulee himo! Syö sellaisenaan tai appelsiinin, rosmariinin ja chilin maustaman uunikalan kanssa.

Luin muutama päivä sitten siitä, kuinka suomalaisista jopa 70 prosenttia syö liian vähän hiilihydraatteja. Hiilarivaje haittaa arjessa esimerkiksi vetämättömänä olona ja jatkuvana väsymyksenä, vatsan reistailuna, ärtymyksenä, ylikuntona ja katkonaisena unena. Ei siis muuta kuin hyviä hiilihydraatteja, kuten kaurapuuroa, täysjyväpastaa ja perunaa, kohti. Ja esimerkiksi näitä ihania appelsiiniperunoita kohti!

Näitä perunoita napostelee sellaisenaankin, esimerkiksi illanistujaisten merkeissä. Ja mikä parasta, syntyvät lähes itsestään: pilko vain puhtaat perunat uunipellille, sekoita joukkoon hieman öljyä, suolaa, mustapippuria ja appelsiinin raastettua kuorta sekä työnnä uuniin.

Paljon enempää ei tarvitse nähdä vaivaa, jotta saa herkullisen aterian, sillä siinä samalla kun perunat kypsyvät uunissa, sujahtaa uuniin myös kala, joka saa makunsa appelsiinista, rosmariinista ja chilistä. Helppoa ja maukasta!

APPELSIINIKALAT JA -PERUNAT (4:lle)

Aika: 10 + 40 min

½ kg kirjolohta
1 (veri)appelsiini siivuina

Mausteseos kalalle
2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 tl (savustettua) paprikajauhetta
1 appelsiinin kuori (½ sitruunan raastettu kuori)
1 tl chilirouhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Paahdetut perunat
½ kg perunoita
2 rkl öljyä
1 appelsiinin raastettu kuori
1 oksa rosmariinia
suolaa, mustapippuria

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Huuhtele ja leikkaa perunat lohkoiksi ja levitä pellille. Mausta öljyllä, suolalla, pippurilla, hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella sekä tuoreella rosmariinilla. Sekoita hyvin. Laita uuniin kypsentymään noin puoleksi tunniksi. Sekoita perunoita kerran tai pari paistamisen aikana.
  3. Sekoita mausteseos kalalle. Leikkaa kala neljään palaan ja aseta uunivuokaan. Levitä mausteseos kalapaloille ja aseta appelsiinin siivut päälle. Siirrä uunivuoka uuniin. Kypsennä uunissa (kalapalojen koosta ja paksuudesta riippuen) noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.