Juhlapöydän 10 gluteenitonta herkkua

on

Kevään ja kesän juhlapöytiin on hyvä kattaa herkkuja, joista voi nauttia ruokarajoitteista huolimatta. Tässä seitsemän gluteenitonta herkkua, josta nauttii vaikkei olisikaan ruokarajoitteita.

Vadelmainen enkelikakku on sanalla sanoen hurmaava, unelman pehmeä ja niin maukas. Voisi tehdä myös mustikasta. Ja on muuten niin ihanaa, että saattaa loppua jopa kesken… Kakkupohja syntyy perunajauhoista.

Raikas-mansikkakakku syntyy helposti valmiista gluteenittomasta kakkupohjasta. Tässä kakku on tehty lasipurkkeihin, mutta voit tehdä kakusta myös perinteisemmän version. Siinä tapauksessa varaudu miettimään, kuinka haluat koristella kakun, esimerkiksi tuleeko ostaa vispikermaa päälle levitettävää kermavaahtoa varten.

Mustikka-sitruunakakku rakentuu pellillä paistettavien levyjen varaan. Taikinassa käytetään perunajauhoja.

Mustaherukka-lime-moussekakku syntyy gluteenittomien keksien päälle.

Lakritsainen omenaleivos syntyi ajatuksesta tehdä pieniä leivoksia kääretorttupohjasta. Sovella rohkeasti ideaa haluamallasi tavalla. Tässäkin taikinassa on käytetty perunajauhoja.

Kesäkurpitsabrownies on mehevä, maidoton ja halutessasi myös sokeriton leivonnainen. Taikina syntyy mantelijauhon ympärille. Halutessasi voit sulattaa suklaata päälle koristeeksi.

Nämä minttusuklaa-browniet syntyvät niin vehnäjauhosta kuin gluteenittomasta jauhoseoksesta, joten voit halutessasi leipoa vain osan näistä tarjottavista herkuista gluteenittomana.

Appelsiinin raikastamat suklaahippukeksit syntyvät sekä vehnäjauhosta että gluteenittomasta jauhoseoksesta ja ksantaanista.

Marenkien tekeminen on yllättävän helppoa. Näyttävyyttä saat sekoittamalla joukkoon sulaa suklaata sekä aavistuksen väriainetta. Sekä sitruuna-suklaamarengit että piparminttu-suklaamarengit ovat sanalla sanoen suussa sulavia.

VINKKI: Tutustu myös salaattibuffetissa tarjottaviin herkkuihin.
(Sivulla olevat leivonnaiset ja lihapullat eivät ole gluteenittomia.)

1 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.