Makeat ja suolaiset omenaherkut

on

Omena kierähtää ongelmitta niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin.

Esimerkiksi mitä olisi syksy ilman omenapaistosta! Mikäli haluat jotain vaihtelua pelkästään sokerilla ja kanelilla maustettuun omenapaistoksiin, tutustu kolmeen vaihtoehtoon, joissa makua antavat niin inkivääri, ruusuvesi kuin kookos. Oma suosikkini näistä on ruusuinen omenapaistos, jonka resepti on yli 200 vuoden takaa.

Ja jos omenapaistosta sattuu jäämään tähteeksi, siitä surauttaa helposti omenapiirakkasmoothien.

Vaan tuskin syksystä selviää ilman omenapiirakkaa tai muita omenaisia leivonnaisia! Superhelpon ja mehevän omenapiirakan taikina syntyy yhdellä lusikalla sekoittaen – maustat sitten piirakan esimerkiksi inkiväärillä tai raastetulla appelsiininkuorella. Myös tuttu kaneli-sokerisekoitus toimii.

Kääretorttutaikinasta ja lakritsalla maustetusta omenahillosta syntyy helposti lakritsaisia omenaleivoksia. Niin ja sitten on se mehevääkin mehevämpi omena-kaurakakku siinä kuin maailmanmaineeseen noussut omenakakku, Sharlotka.

Omena sopii loistavasti myös (makean)suolaisiin leivonnaisiin, esimerkiksi nopeisiin omenapizzoihin (sopivat loistavasti illanistujaisiin!) tai omenakaurasämpylöihin.

Omenasosetta on yllättävän helppo tehdä ja maustaa eri tavoin. Halutessasi voit kokeilla maustaa pienempiä eriä omenasosetta esimerkiksi vaniljalla, kanelilla, mintulla, inkiväärillä, (kuivatulla) laventelilla ja lakritsijauheella. Eikä pidä unohtaa omenahilloa sitruunalla tai Earl Grey -teellä!

Eikä unohdeta, kuinka hyvin omena sopii useisiin ruokiin. Siinä missä joskus lisätään omenaa pilkottuna tai raasteena, joskus lusikallinen tai pari omenasosetta on se, mikä kruunaa aterian. Tässä muutama esimerkki:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.