Suolaiset ja makeat meloniherkut x 9

on

Siinä missä toiset miettivät juhannuksen grilliherkkuja, itsellä ajatukset kääntyvät raikkaisiin herkkuihin, kuten satokauden meloneista tehtyihin salaatteihin, joista toiset sopivat esimerkiksi grilliherkkujen seuraksi, toiset aterian päätteeksi – ja syntyypä vesimelonista myös täytekakku kakkukahveille.

Cantaloupe-leipäsalaatti on salaatti, johon jää helposti koukkuun – ja johon uppoaa ne jo parhaat päivänsä nähneet (maalais)leivät ja patongit.

Vesimeloni ja feta on klassinen yhdistelmä ja vesimeloni-feta-salaatti minttukastikkeella tyylikkään kesäinen salaatti.

Tämä raikas vesipitoinen salaatti sopii helteisiin päiviin, sillä esimerkiksi meloni ja kurkku huolehtivat nesteytyksestä. Yrttinen limetti-inkiväärisalaatinkastike täydentää salaatin raikkautta.

Lisää ideoita salaatteihin löydät täältä.

Maustetut melonit! Suosittelen käyttämään rohkeasti yrttejä, puristamaan joukkoon sitrushedelmiä tai tarttumaan chilipurkkiin.

Hedelmäsalaattiin voi lisätä muutakin kuin minttua ja sitruunamelissaa! Timjamilla maustettu meloni-rypälesalaatti yksinkertaisesti toimii. (Ja niin, muuten, myös vaniljajäätelöstä kirsikoilla, suklaarouheella ja timjamilla tuunattu jäätelö.)

Limetillä (tai muulla sitruksella) maustetetut vesimelonit ovat raikkaan mehukkaita. Tikuiksi leikattuna syöminenkin onnistuu ilman, että puolet naamasta on vesimelonissa.

Kiitos meksikolaisille! Melonisalaatti chilillä on yllättävä, mutta toimiva yhdistelmä.

Esimerkiksi meloneista ja mansikoista koostuva raikas hedelmäsalaatti saa makua mintusta ja limetistä siinä missä vesimelonifruitie on maukas hellejuoma.

Vaan tällä kertaa ei ole kirsikkaa kakun päällä, vaan pieni tilkka ruusuvettä lisättynä vesimeloniin ja kermavaahtoon. Toisin sanoen tämä australialainen mansikka-vesimelonikaku on sanalla sanoen hurmaava kesäkakku!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.