Pina Coladaa!

on

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää, eikä sitä miltä maistuu.

Isälläni on aika ajoin tapana kertoa tarinoita vuosistaan Aasiassa. Yhdessä niistä esiintyy kurpitsa, hillopurkissa. Oli nimittäin sitä halvinta hilloa, esanssilla maustettua ja värjättyä. Että osattiin sitä ennenkin, vuosikymmeniä sitten. Guacamole lähes täysin ilman avokadoa -tyyppiset elintarvikkeet eivät siis ole vain viime vuosien juttu.

Vaan ei tätäkään hilloa kesäkurpitsahilloksi kutsuta, vaikka sitä onkin. Muistuttaa kuitenkin siinä määrin Pina Coladaa, että saa luvan kantaa tuota nimeä – vähän kuten aikanaan ideoimani Pina Colada -jäätelö, joka syntyi pakastetun banaanin ympärille.

Mutta on hillon nimi mikä tahansa, kesäkurpitsa on joka tapauksessa aivan loistavan monikäyttöinen – lyö sopuisasti kättä mennen tullen, itsestään turhaa melua pitämättä. Ja koska kesäkurpitsa on parhaillaan sesonkiruokaa, maksaa kilo kesäkurpitsaa jopa alle 1,50 euroa . Eli ei muuta kuin kesäkurpitsasta kokkaamaan ja leipomaan.

Kesäkurpitsavinkkini löydät Sadonkorjuu-sivulta.

Pina Colada -hillo

Pina Colada -hilloa talven varalle! Jos sitten vaikka talven keskellä haaveilisi Karibian auringosta syöden kookosmaitoon tehtyjä (banaani)lettuja Pina Colada -hillolla ja tuoreilla ananaksen paloilla. Ananas on nimittäin juuri joulun aikoihin sesonkiruokaa…

PINA COLADA -HILLO (n. 8 dl)

1 iso (550 g / 7 dl) kesäkurpitsa raastettuna
1 prk (220 g) ananasmurskaa mehuineen
4 dl hillosokeria
1 (¼ dl) limetin mehu
½ tl rommia tai rommiaromia

  1. Kuori ja raasta kesäkurpitsa.
  2. Keitä kesäkurpitsaraastetta, ananasmurskaa, sokeria ja limetin mehua muutaman minuutin ajan. Soseuta seos joko sauvavatkaimella tai tehosekoittimessa.
  3. Anna seoksen porista vielä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuutin ajan.
  4. Desinfioi lasipurkit ja niiden kannet esimerkiksi keittämällä ne kuumassa vedessä.
  5. Mausta hillo joko rommilla tai rommiaromilla.
  6. Purkita kuuma hillo ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  7. Säilytä viileässä.

Purkkiterveiset

Jos hillojen keittäminen ei ole sitä ominta puuhaa, tai vaikka olisikin, kannattaa nyt suunnata Herkkujen Suomi -tapahtumaan, jota vietetään Helsingin Rautatientorilla vielä lauantaina 20.8.2016 klo 10-19. Itse piipahdin tänään ohi kulkiessani, mutta ennätin sentään maistella lounaaksi BarLaurean Pop up -ravintolan antimia sekä Vuoksen jäätelön kuusenkerkkä- ja tervajäätelöä. Niin ja ihastella purkkeja toinen toisensa perään. Niitä nimittäin riitti.

 

8 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.