Purkkisesonki

on

Se on taas se aika vuodesta, kun kaivetaan lasipurkit ja kattilat esiin ja pohjustetaan talven herkkuhetkiä. Keräsinkin tähän viime vuosien suosikkini, joista muutamaan palaan kerta toisensa jälkeen.

Jos ajatus talvisesta päivästä herkullisen  lihakastikkeen ääressä houkuttaa, kannattaa nyt tähyillä pihlajien suuntaan. Yksi talviajan suosikeistani nimittäin maustetaan pihlajamarjahyytelöllä, joka maistuu hyvin myös juustojen ja suolakeksien kaverina.

Omenasose, voiko olla sen ihanampaa? Ja jo se tuoksu, kun omenasosetta keitetään…

Vaan mitä ihanuuksia syntyykään, kun omenasoseita maustaa! Omenasoseisiin olen sekoittannut esimerkiksi kanelia, vaniljaaa, minttua, inkivääriä, lakritsia ja laventelia. Ihania! Esimerkiksi lakritsaisesta omenasoseesta saa helposti ihanan lakritsaiset leivokset kahvikesteille. Tutustu melkein sen seitsemän sortin omenasoseisiin.

Ja kun talven keskelle tarvitaan piristystä, ei muuta kuin trooppiset lettukestit pystyyn. Kesäkurpitsoista, ananaksesta, limetistä ja rommi(aromi)sta syntyy Pina Colada -hilloa, joka maistuu esimerkiksi kookosmaidolla maustetun kermavaahdon ja lettyjen kanssa.

Eikä kaikkea parane hillota talven varalle, vaan nauttia vaikka samana päivänä. Tee marjoista esimerkiksi tahnaa (curd) ja tarjoa sitä kakun kanssa tai välissä. Esimerkiksi karviaistahna enkelikakun kanssa oli todella herkullinen yhdistelmä. Karviaisen voit vaihtaa mihin tahansa muuhun marjaan. Ja tosiaan, vaikka unelman pehmeä enkelikakku ei täytteitä kaipaa, vadelmainen enkelikakku vietiin lähes käsistä, kun vadelmatahnaa oli niin välissä kuin päälle levitettyyn kermavaahtoon sekoitettuna…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.