Pääsiäisen juhlapöytään

on

Pääsiäinen lähestyy, joten ei muuta kuin kukat maljakkoon ja herkut pöytään! Tässä yli tusina vaihtoehtoa pääsiäisen tarjottaviksi. Karitsasta broileriin, raikkaasta mämmivaahdosta superhelppoon limevanukkaaseen.

Karitsa

Jos pääsiäinen ei ole pääsiäinen ilman karitsaa, tässä muutama vaihtoehto:

Pääsiäisen juhlavimmalle aterialle suosittelen hyvissä ajoin marinoitua karitsaa. Oreganon, sitruunan, hunajan ja kanelin marinoima karitsa punaviinikastikkeella on viedä kielen. Bataatti-perunapaistos toimii hyvänä seurana.

Myös appelsinin, mintun, rosmariinin ja valkosipulin marinoima karitsa on herkullista. Ja entäpä karitsan kanssa tarjottavat appelsiinin ja rosmariinin maustamat paahdetut perunat! Suosittelen.

Jos haluaa päästä helpommalla, mikään ei estä pyöräyttämästä lihapullia karitsan jauhelihasta. Maistuvat superherkullisilta minttu-tomaattikastikkeen ja paahdettujen bataattilohkojen kanssa.

Pasta ja pizza toimivat juhla-aterioita seuraavina päivinä, mikäli karitsaa on jäänyt yli. Karitsa-minttupasta tomaattikastikkeella on jo usean vuoden ollut pasta, jota teen mikäli karitsaa jää riittävästi seuraavalle päivälle.

Jos karitsan tähteistä ei riitä pastaan, suosittelen kokeilemaan pizzaa, joka syntyy helpoimmillaan valmiille ohut- tai naanleivälle. Ei muuta kuin valmista tomaattikastiketta (esim. Muttin aromaattinen pizzakastike), juustoraastetta, karitsaa ja persikoita päälle ja uuniin.

Broileri

Myös broileri kuuluu monen pääsiäispöytään. Appelsiini-salviakana on sanalla sanoen hurmaava, erityisesti appelsiinin ja rosmariinin maustamien perunoiden kanssa. Vähän samaan kategoriaan lukeutuvat rosmariini-sitruunabroileri rosmariiniperunoiden kanssa. Pääsiäisen keltaista saa lautaselle, kun tekee broileri-aurapataa, johon pilkotaan persikoita.

Salaatit

Keväisen parsa-retiisisalaatin kanssa olen tarjonnut appelsiinilla maustettua salaatinkastiketta. Myös  salaatinkastike, josta löytyy aprikoosi- tai appelsiinihilloa sekä klementtiinin tai appelsiinin mehua ja raastettua kuorta toimii loistavasti pääsiäisaterialla tarjottavan salaatin maustajana.

Makeat herkut

Nämä jälkiruoat voit tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Appelsiininen mämmivaahto toimii erityisesti silloin, jos mämmi sellaisenaan tuntuu turhan tymäkältä. Sitruunainen juustokakku on raikkaan täyteläinen ja valmistuu perinteistä juustokakkua nopeammin. Ja kuinka helpolla pääsee, kun tekee limevanukkaan purkkeihin: sekoita, hyydytä ja tarjoile.

Kahvipöytään pääsiäisenä voi kattaa esimerkiksi rosmariini-aprikoosipiirakan, joka syntyy helposti voitakinalevyille. Ja kun taatelikakun tekee esimerkiksi uunivuossa ja täyttää maustetuilla rahkalla, on käsillä mehevääkin mehevämpi taatelikakku. Ja sitruuna-suklaamarengit, ne suorastaan sulavat suuhun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.