Pääsiäismenu

on

Jos morsiamella tulee olla häissään jotain uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä, pääsiäiseen kuuluvat ehdottomasti niin tutut kuin uudet herkut sekä jotain keltaista.

Pääsiäisviikonloppuun kuuluvat ehdottomasti rauhalliset aamiaiset, esimerkiksi uppopaistetuilla munilla tarjottuna. Ja kukapa ei pitäisi smoothiesta, tutustu kymmeneen smoothievaihtoehtoon.

Tarjolle aseteltavia salaatteja on helppo soveltaa mielensä mukaan, mutta ei pidä unohtaa salaattikastikkeita, jotka usein kruunaavat salaatin. Keväisen parsa-retiisisalaatin kanssa olen tarjonnut appelsiinilla maustettua salaatinkastiketta. Ja entäpä sitten salaatinkastike, josta löytyy aprikoosi- tai appelsiinihilloa sekä klementtiinin tai appelsiinin mehua ja raastettua kuorta. Täydellistä juuri näin pääsiäisen aikaan!

Monen mielestä pääsiäinen ei ole mitään, ellei tarjolla ole karitsaa. Appelsiinilla, mintulla, rosmariinilla ja valkosipulilla marinoitu karitsa on superherkullista. Ja yksi syy ostaa karitsaa reilusti on tähteistä tehtävä karitsa-minttupasta tomaattikastikkeella. Siihen palaan vuosi toisensa jälkeen.

Yhtä lailla broileri kuuluu monen pääsiäispöytään. Appelsiini-salviakana on hurmaavaa, erityisesti appelsiinin ja rosmariinin maustamien perunoiden kanssa tarjottuna. Vähän samaan kategoriaan kuuluu myös rosmariini-sitruunabroileri rosmariiniperunoiden kanssa. Pääsiäisen keltaista puolestaan saa lautaselle, kun tekee broileri-aurapataa, johon pilkotaan persikoita mukaan, mutta yhtä lailla pääsiäiseen sopii kreikkalainen sitruuna-kanakeitto.

Jälkiruoaksi voi tarjota esimerkiksi appelsiinista mämmivaahtoa, aurinkoisia minipavlovia tai vaikka juustokakkua laseissa. Ikimuistoisen jälkiruoan teet hyvissä ajoin etukäteen tarjoamalla jälkiruoaksi sokeriliemessä uiskennelleita appelsiineja, jotka syödään jääkaappikylminä kuorineen päivineen.

Kahvipöydän voi kruunata puolestaan rosmariini-aprikoosipiirakalla (joka valmistuu helposti voitakinalevyistä), ihanan mehevällä taatelikakulla joko sellaisenaan tai pieninä leivoksina sekä sitruuna-suklaamarengeilla. Sekä taatelikakun että marengit voi leipoa hyvissä ajoin, sillä esimerkiksi taatelikakku on päivää, paria myöhemmin vain entistä mehevämpi.

Herkullista pääsiäisaikaa kaikille!

2 Comments Lisää omasi

  1. Jasmin sanoo:

    Mukavaa palmusunnuntaita!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Ilona sanoo:

      Kiitos samoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.