25 herkkua pääsiäiseen

on

Jos pääsiäisen menu on mietinnässä, tässä useampi vaihtoehto harkittavaksi.

Mitäpä jos pääsiäispyhäpäivän aloittaisi juhlavalla aamiaisella? Kattaisi pöydän kauniisti ja tarjoaisi esimerkiksi voileivän uppopaistetuilla kananmunilla sekä parsasta ja rukolasta tehdyllä salaatilla.

Tarjolla voisi olla myös esimerkiksi raikasta ja ravitsevaa smoothieta sekä maustamatonta jogurttia mangososeella ja -paloilla tarjottuna. Pieni loraus limettimehua ja aavistus raastettua inkivääriä soseutettuun mangoon raikastaa sosetta mukavasti.

Appelsiinilohi ja appelsiinikastikkeella tarjottava parsa ovat keväinen aloitus juhla-aterialle.

Pääaterian kanssa tarjottavasi sopii keväinen parsa-retiisisalaatti. Salaatinkastike, josta löytyy aprikoosi- tai appelsiinihilloa sekä klementtiinin tai appelsiinin mehua ja raastettua kuorta toimii loistavasti salaatin maustajana.

Oreganon, sitruunan, hunajan ja kanelin marinoima karitsa punaviinikastikkeella on viedä kielen. Bataatti-perunapaistos on hyvä seuralainen.

Appelsinin, mintun, rosmariinin ja valkosipulin marinoima karitsa on herkullista. Ja entäpä karitsan kanssa tarjottavat appelsiinin ja rosmariinin maustamat paahdetut perunat! Suosittelen.

Jos haluaa päästä helpommalla, mikään ei estä pyöräyttämästä lihapullia karitsan jauhelihasta. Maistuvat superherkullisilta minttu-tomaattikastikkeen ja paahdettujen bataattilohkojen kanssa.

Pasta ja pizza toimivat juhla-aterioita seuraavina päivinä, mikäli karitsaa on jäänyt yli. Karitsa-minttupasta tomaattikastikkeella on jo usean vuoden ollut pasta, jota teen mikäli karitsaa jää riittävästi seuraavalle päivälle.

Suosittelen kokeilemaan myös pizzaa, joka syntyy helpoimmillaan valmiille ohut- tai naanleivälle. Ei muuta kuin valmista tomaattikastiketta (esim. Muttin aromaattinen pizzakastike), juustoraastetta, karitsaa ja persikoita päälle.

Ja jos karitsa ei maistu, mutta pastaa tekee mieli, kokeile mandariini-jauhelihakastiketta.

Appelsiini-salviakana on sanalla sanoen hurmaava, erityisesti appelsiinin ja rosmariinin maustamien perunoiden kanssa. Vähän samaan kategoriaan lukeutuvat rosmariini-sitruunabroileri rosmariiniperunoiden kanssa. Pääsiäisen keltaista saa lautaselle, kun tekee broileri-aurapataa, johon pilkotaan persikoita.

Aterian päätteeksi maistuvat raikkaat hedelmät. Appelsiinin raastettu kuori piristää raikasta hedelmäsalaattia, ja vähän samassa makumaailmassa liikutaan limetin ja mintun maustamassa hedelmäsalaatissa.

Vaan jos edellisiä voidaan pitää terveellisinä jälkiruokina, sokeriliemessä tuntitolkulla maustuneet appelsiinit (tai mandariinit) ovat jotain ihan muuta. Sokeroidut appelsiinit ovat vähintäänkin keskustelua herättävä ja mieleen painuva jälkiruoka, joka on yhtä aikaa raikas, makea ja karvas.

Jos mämmi sellaisenaan tuntuu turhan tymäkältä, kokeile appelsiinin maustamaa mämmivaahtoa.

Raikkaan makea limevanukas on helppotekoinen ja maistuu esimerkiksi tuoreiden mansikoiden tai mustikoiden kanssa tarjottuna. Mango-pannacotta ei ole yhtään sen vaikeatekoisempi, mutta siinä makua antavat mangon lisäksi inkivääri, kaneli ja kardemumma.

Rosmariini-aprikoosipiirakka hurmaa, mikäli aprikoosi, rosmariini ja mantelimassa lukeutuvat suosikkiesi joukkoon.

Mehevä taatelikakku taipuu myös keväisiksi leivoksiksi, kun väliin lisää esimerkiksi maustettua rahkaa.

Pakkaseen etukäteen kasattava meksikolainen limepiiras on todella helppotekoinen ja raikkaan makea herkku.

Gluteenittomat herkut syntyvät marengeista. Aurinkoiset minipavlovat saavat makunsa appelsiinikastikkeesta. Sitruunalla ja suklaalla maustetut marengit suorastaan sulavat suussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.